Friday, October 28, 2011

#ChineseFoodWeekNCC : Chinese Fruit Tea

Chinese Fuit Tea

This Fruit Tea remind me 2.5 years ago when i give birth to my eldest daughter. I have to take it everyday instead of water. I am very happy because it taste very nice, fragance and sweet ^,^. It has been soo long that i dont brew it again until yesterday. 
Teh buah buahan ini mengingatkan saya 2.5 tahun yang lalu saat melahirkan putri pertama saya. Saya harus meminumnya setiap hari sebagai pengganti air putih. Saya sangat senang karena rasanya yang enak, wangi dan manis ^,^. Sudah sangat lama saya tidak memasak teh ini hingga kemarin.

I am brewing this tea in order to particiate in Chinese Food Week NCC event hosted by Trio Funky  Ms Nicke, Ms Shirley, and Ms Diyah (they are seniors in NCC hehehe ^,^) 
Saya memasak teh ini dalam rangka untuk berpartisipasi dalan event Chinese Food Week NCC dengan Trio Funky  Ms Nicke, Ms Shirley, and Ms Diyah sebagai penyelenggaranya (Belio belio ini senior nya di NCC loh hehehe ^,^)

Here we go.

1

2

3

Teeeennnnngggg.......

I am using only 4 kind of ingrediens to brew this tea : Red Dates, Dried Longan, Wolfberry, and Water 
Saya hanya menggunakan 4 macam bahan di dalam pembuatan teh ini : Red Dates, Dried Longan, dan Wolfberry (Gojiberry), dan Air

Top - Left - Right : Wolfberry, Red Dates, Dried Longan
Measurement for the ingrediens are :
1 handfull of Wolfberry : 1 handfull of Red Dates : 1 handfull of Dried Longan : 1 L Water
Atas  - Kiri - Kanan : Wolfberry, Red Dates, Dried Longan
Takarannya adalah dengan perbandingan :
1 genggam Wolfberry :1 genggam Ree Dates :1 genggam Dried Longan : 1 L Air 

Left - Middle - Right : Dried Longan, Wolfberry, Red Dates
 Kiri - Kanan - Right : Dried Longan, Wolfberry, Red Dates

Rinse it first before cook.
Bilas dulu sebelum dimasak.

Put everything into the slow cooker and cook for about 6 hours. If you dont have a slow cooker, you can cook in on the storve. Cook it using a low heat untill really boiled and water volume reduced by 10% and fragrance.
Cemplungin semuanya ke slow cooker dan masak selama 6 jam. Jika tidak ada slow cooker, dimasak di atas kompor juga boleh. Masak dengan api kecil hingga mendidih besar dan menyusut airnya sekitar 10% dan keluar aromanya.
 
Tadaaaaaa..... After a long hour of waiting... Finally!
Separate the tea from the dried fruit (now became swollen 'cos absorb too much water hihihi ^,^)
Tadaaaa..... Setelah sekian jam menunggu... Akhirnya!
Pisahkan sari tehnya dear buah keringnya (sekarang jadi bengkak kebanyakan serap air hihihi ^,^)

Chinese Fruit Tea Ready for serving.
Chinese Fruit Tea siap untuk dihidangkan.

***bahasanya katrok banget uey hihihi ^,^***


2 comments:

  1. salam kenal mbak, jadi inget sama teh rosella karena sama merahnya, cuma rosela lebih huaasem , seger

    ReplyDelete
  2. @The story of cake on dish : Iya mba, Rosela juga salah satu fave saya. Beda rasanya adalah kalo rosela ada rasa sedikit sepet sepet di lidah... kalo yang ini tidak... ^,^
    Thank you for visiting... I'll Visit you back.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...